Пропаднал во делот за лифт и починал

М.М. (37) од село Сарал утрово починал откако паднал во делот за лифт од зграда на улица „Пушкинова" каде се изведувале градежни работи.

Извршен бил увид од увидна екипа од СВР Скопје.

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе