Пронајдено украдено возило во Битола

Денеска на ул.„Девејани" во Битола, од страна на полициски службеници од Одделението за криминалистички полиција - Отсек за општ криминал пронајдено е одземено патничко возило "фолксваген голф", со битолски регистарски ознаки.

Возилото неколку часа претходно беше пријавено за одземено од ул."Цане Василев" во Битола. Возилото е вратено на сопственикот С.Ж. (56) од Битола.

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе