Во скопско Бардовци

Пронајдено делумно распаднато човечко тело

Вчера во 10 часот во СВР Скопје, З.Р. (40)  од Скопје пријавил дека во с.Бардовци, Скопско, во близина на сепарација, во канал на реката Лепенец било пронајдено човечко тело што било делумно распаднато.

Телото било извадено и по наредба на јавен обвинител ѝ е предадено на Судска медицина за обдукција.

Опседнатоста со лесна и брза заработувачка, завидливоста и љубомората кон побогатите, невидената мрзливост комбинирана со желбата за убав и прилично ситуиран живот, од Македонците создаде зомбизирани суштества кои лутаат низ времето и просторот, без патоказ и без изграден вредносен ориентир по кој ќе се водат низ животот.

повеќе

Иако новогодишните честитки во јануари оваа година, беа најчесто за здравје и со желба за „старото нормално“, првите три месеци од 2021 година не навестуваат крупни промени околу тоа кој ќе биде повторно најизговорениот збор и во периодот кој претстои. 

повеќе