Во Преспанско Езеро

Пронајдени 25 рибарски мрежи со улов на крап со тежина од околу 23 килограми

Вчера во периодот од 08.30 до 09.30 часот, полициски службеници од Полициските станица за граничен премин и граничен надзор Стење и Маркова нога, во водите на Преспанското езеро во близина на место викано „Ротот“, во близина на брегот на езерото биле пронајдени 25 рибарски мрежи со улов на риба крап со тежина од околу 23 килограми.

Од МВР велат дека се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе

Не треба толку да се грижиме за тоа дали се искачуваме на табелата, туку повеќе треба да внимаваме на тоа дали навистина се справуваме, истражуваме и ги гониме оние кои се занимаваат со корупција.

повеќе

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе