Во Преспанско Езеро

Пронајдени 25 рибарски мрежи со улов на крап со тежина од околу 23 килограми

Вчера во периодот од 08.30 до 09.30 часот, полициски службеници од Полициските станица за граничен премин и граничен надзор Стење и Маркова нога, во водите на Преспанското езеро во близина на место викано „Ротот“, во близина на брегот на езерото биле пронајдени 25 рибарски мрежи со улов на риба крап со тежина од околу 23 килограми.

Од МВР велат дека се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе

Вакцинирањето преку ред, слабата стратегија и лошата комуникација со јавноста ги обележаа првите месеци на вакцинирање во Хрватска која во моментов е близу дното на ЕУ во однос на процентот на вакцинирана популација. 

повеќе