Пронајдена рачна бомба во близина на плажата „Св.Наум“

Вчера во СВР Охрид е пријавено дека во 06.00 часот водите на Охридско езеро, на околу 10 метри од плажата „Св.Наум", покрај пристаништето, била пронајдена рачна бомба од постар временски период.

Бомбата е безбедно подигната од пиротехничари од Дирекцијата за заштита и спасување за понатамошна постапка, соопштија од МВР.

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе