Пронајдена граната во кочанско

Вчера во 14.20 часот во полициската станица Кочани, било пријавено дека на место викано „Горица" атар на с.Жиганци при изведување градежни работи на пат, била пронајдена граната од првата светска војна.

Гранатата била подигната од Дирекцијата за заштита и спасување Кочани, информираат од МВР.

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе