Пронајдена граната во Кочани

Во Кочани на улицата „Февруарски поход", при изведување на градежни работи – ископ, била пронајдена неексплодирана граната калибар 82мм.

Полициски службеници излегле на местото и извршиле увид, а гранатата била безбедно подигната од претставник од Дирекцијата за заштита и спасување.

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе

Солидарноста е единствениот начин за надминување на оваа криза.

повеќе