Контрола на полицијата

Приведени танчерки во гостиварски ноќен бар

Ноќеска нешто по 2 часот полициски службеници од Полициската станица Гостивар, извршиле контрола во угостителски објект лоциран во Гостивар. При контрола приведени се две државјанки на Република Србија кои работеле како танчерки на возраст од 45 и 21 година.

Тие се задржани во полициската станица во Гостивар за натамошна постапка

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе