Приведени седум албански државјани во тетовско

Вчера околу 21.00 часот во два објекта во гостиварско Форино и еден во село Чегране, полициски службеници на СВР Тетово-Одделение за внатрешни работи Гостивар ги привеле Ш.Т.(54), З.Ч.(61), Ф.Т.(47), М.О.(46), А.Р.(37), С.Ч.(42) и Ф.Х(53), сите од Република Албанија.

Тие непријавено престојувале на подрачјето и биле задржани во Полициската станица Гостивар за натамошна постапка.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе