Приведен скопјанец баран со потерница

Во скопската населба Триангла вчера во 18:20 часот, полициски службеници од Секторот за меѓународна соработка -Отсек за потрага го привеле Г.К. (25) од Скопје.

По скопјанецот, соопштија денеска од МВР, била распишана потерница во врска со чл.236 ст.1 од КЗ на РСМ, за издржување на казна затвор од две години.

Како што посочуваат од МВР, лицето ќе биде спроведено во казнено поправна установа.

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе

Јас, Ангела Илиевска , учесник во повеќе протестни движења низ годините наназад, со себе го носам товарот на мојата личност и идеалите кои ги застапувам низ сите тие движења.

повеќе

Германија не го негира своетo фашистичко минато, ниту дека ја окупирала Франција, па следствено, не се ни менувани ни учебниците во обете земји, ниту се бришани делови од споменични натписи.

повеќе