МВР

Приведен скопјанец

Полициски службеници од Секторот за меѓународна полициска соработка -Отсек за потрага денеска во Скопје во 15:20 часот постапувајќи по распишана потерница од Основен суд -Скопје 1, го привеле  А.Б. (38) од Скопје за издржување казна затвор од една година и два месеца во врска со чл.236 ст.1 од КЗ на РСМ.

Од МВР информираа дека лицето ќе биде предадено на казнено поправна установа.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе