Приведен осуденик баран со потерница за казна затвор од една и пол година

Службеници од прилепската Полициска станица вчера кај место „Ѓумушица" во Прилеп го привеле прилепчанецот А.И. (33), кој бил баран со потерница.

Како што информираат од МВР, за него била распишана потерница од Основниот суд Прилеп за издржување казна затвор од една година и шест месеци.

Тој бил спроведен во Казнено-поправната установа -затвор Прилеп за издржување на казната.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе