Приведен Кубанец на македонската граница поради илегално поминување

Денеска околу 2 часот од страна на полициски службеници СВР Куманово во с. Којнаре поради илегално поминување на државната граница бил приведен и задржан кубанскиот државјанин Ј.М.С.М. (25) за понатамошна постапка.

Радован Павловски (1935, Ниш, Србија) е водечко име на третатта генерација македонски писатели, која во нашата литература се појави во шеесеттите години на минатото столетие и внесе нов творечки дух со препознатлив национален белег.

повеќе

Во јавните високообразовни институции, научноистражувачката дејност е целосно маргинализирана под неопходниот минимум.

 

повеќе

Го потсетувам претседателот на државата дека уставниот рок за создавање на парламентарно мнозинство е 20 дена, а веќе 30 дена Владата нема парламентарно мнозинство.

повеќе