Приведен Бугарин на „Деве Баир“

Вчера во 3 часот на граничен премим „Деве Баир“ бил приведен М.Ф.А.(48) од Република Бугарија поради постоење сомнение за сторено кривично дело по член 211 став 1 и 2 од Законот за странци.

Тој бил предаден во полициската станица Крива Паланка за натамошна постапка.

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе