Пријава за полов напад на 10-годишно девојче во Прилеп

Во полициската станица во Прилеп, 45-годишна жена пријавила дека вчера околу 20 часот нивниот сосед М.У. извршил полови дејства врз нејзината 10-годишна внука.

М.У. е приведен во полициска станица.

Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе