Пријава за лихвар, се заканувал на должникот и неговото семејство

Гостиварската полиција поднесе кривична пријава против Ш.М. (35) од с.Добридол поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела изнуда и лихварство.

Пријавениот во повеќе наврати во текот на 2016 година ја искористил тешката материјална состојба на Х.Ј. (40) од с.Добридол и на заем му давал парични средства и други вредносни предмети во износ од 1.500 евра.

Во текот на мај 2017 година од него барал да му врати износ со имотна корист од 3.700 евра.

Пријавениот му упатувал сериозни закани по неговиот и животот на членови на неговото семејството, соопшти полицијата.

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе

Македонија сѐ повеќе заглавува во сиромаштија чија стапка изнесува скоро 22 отсто од вкупното население, речиси една третина од децата живеат во сиромаштија.

повеќе

Дали поновите, посјајните и посложените нешта автоматски значи дека се подобри? Всушност, најчесто вистината е спротивна на тоа.

повеќе