Превезувал огревни дрва без дозвола

Полициски службеници на СВР Tетово-Одделение за внатрешни работи Гостивар вчера утрото на излезот од Гостивар запреле автомобил, управуван од 39-годишен жител на гостиварското село Орќуше. Во автомобилот, според полицијата се превезувале огрeвни дрва без потребната документација.

Дрвата се одземени и предадени на Шумска полиција, а против У.Џ. ќе следува поднесок.

Богатите држави мораат веднаш да донираат вакцини против ковид-19 на загрозените држави. 

повеќе

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе