Претепан до бесвест од роднини

Вчера во Тетово на ул.„Железничка", во подрумска просторија од куќата сопственост на М.Ј.(77), дошле тројца негови роднини, со кои ја делел куќата, и го нападнале.

Тројцата роднини околу 10.30 часот,  поради нерасчистени имотно правни односи веднаш физички го нападнале М.Ј., удирајќи го со раце и нозе во пределот на главата и телото, а едно од лицата со тврд предмет го удрил во пределот на телото, од што М.Ј. паднал во бесознание.

М.Ј. е пренесен во Клинички центар-Тетово, а во тетовската полиција се преземаа мерки за целосно расчистување на настанот.

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе

Жените имаат повеќе тешкотии од мажите да најдат значајна и добро платена работа, а процентот на жени во глобалната работна сила постојано заостанува зад процентот на мажите. 

повеќе