Прелепувал страници од пасош за да ја прикрие забраната за влез во ЕУ

На граничниот премин Табановце вчера во 11 часот при пасошка контрола било откриено дека во патната исправа на лицето Х.Б. (25) од Албанија има прелепуван дел од друга патна исправа со цел да ја прикрие забраната за влез во земјите членки на Европска Унија.

Лицето е приведено и предадено во СВР Куманово за понатамошна постапка.

Неопходно е да се надминат бариерите кои во моментов се присутни во регулаторната, политичката, финансиската и пазарната рамка и кои го кочат напредокот кон обновливите извори на енергија.

повеќе

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе