Преку Фејсбук се заканил дека во автобуси има бомби

В.Т. управител на фирма за превоз на работници, пријавил дека преку социјалната мрежа Фејсбук добил заканувачки пораки од профил на  на М.Ч. дека на комбињата и автобусите на фирмата имало поставени бомби и дека истите ќе бидат активирани.

Полициски службеници извршиле проверки, при што не биле пронајдени експлозивни направи.

Во СВР Битола бил приведен З.Ѓ. (43) од село Болно, Ресенско, поради постоење основано сомневање дека е лицето кое ги упатувало споменатите закани. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе