МВР

Пожарот во зградата во Гевгелија бил предизвикан од греалка

Греалка е причина за пожарот кој вчера околу пладне избувна во станбена зграда во Гевгелија.

Од МВР информираат дека по извршениот увид, утврдено е дека причина за настанување на пожарот е греалка која се користела во еден од становите.

Пожарот бил пријавен во 12 часот, на улица „Ристо Чавдаров“, во колективна станбена зграда при што биле опожарени станови од поткровјето.

Пожарот е изгаснат од екипи на противпожарната единица од Гевгелија, Валандово и Неготино.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе