Пожарникар нападнат со мотика додека гаснел пожар

Во близина на патот Струмица-село Просениково вчера физички бил нападнат пожарникар, соопштија од ТППЕ Струмица.

Според командирот на струмичките пожарникари, Александар Гудев, пожарникарот бил нападнат со мотика при вршење на работните задачи, гаснење на пожар на запалена трева покрај патот за селото Просениково, и при тоа бил удрен по раката.

Нападот е пријавен во полицијата, а од ТППЕ Струмица потенцираат дека секој напад врз пожарникар-спасител за време на дожност се води како кривично дело, напад врз овластено лице од областа на безбедноста, за кое се предвидени затворски казни.

Македонизмот често е мистика и точка на недоразбирање и меѓу Македонците и на Македонците со другите народи во и околу Македонија.

повеќе

Хрватскиот музичар и кантавтор Дадо Топиќ уште во далечната 1973 година во неговата култна песна „Македонија" ја опиша нашата татковина како „земја каде сонцето вечно сјае".

повеќе

Одолговлекувањето на истрагата за случајот „Рекет" е тесно поврзана со политичките проценки за тоа до каде може да се оди во тактиката „жртва за квалитет".

повеќе