Пожар во стан во скопската населба Кисела Вода

Голем пожар избувна денеска во стан на петти кат на улицата „Народни Херои" во скопската општина Кисела Вода.

Пожарот го гаснеле 25 пожарникари со 10 возила, информираат од Територијалната противпожарна единица на Град Скопје.

На терен се излезени екипите на брза помош и на полицијата.

Според најнови инфорамции направена е голема материјална штета а пожарот се проширил на другите станови од петтиот кат. Пожарникарите ги згрижија на безбедно децата од станот што се наоѓа над опожарениот со помош на скала.

Еден пожарникар е повреден при гасењето на пожарот, и со возило на итна медицинска помош итно е пренесен во најблиската болница. Заробени се и неколку лица во становите кои се наоѓаат околу опожарениот стан. Пожарот се уште беснее.

 

Рециклирањето можеби ни се чини како спас за природата, но најчесто е спасение само за нашата (валкана) совест.

повеќе

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе