Пожар во соба во затворот во Шутка, нема повредени

Синоќа во 22.30 часот во СВР Скопје било пријавено дека настанал пожар во соба во затвор Скопје. Пожарот бил локализиран со противпожарен апарат од страна на вработените, а повредени лица нема, соопшти МВР. 

 

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе