Пожар во соба во затворот во Шутка, нема повредени

Синоќа во 22.30 часот во СВР Скопје било пријавено дека настанал пожар во соба во затвор Скопје. Пожарот бил локализиран со противпожарен апарат од страна на вработените, а повредени лица нема, соопшти МВР. 

 

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе