Пожар во скопско Тафталиџе

Пожар избувна попладнево во куќа во населбата Тафталиџе2 во Општина Карпош.

„Во пожарот што веќе е локализиран биле зафатен кат и поткровје од куќата и нема повредени“, информира за МИА Владимир Симоновски, командант на Противпожарната  бригада на Град Скопје.

Во гаснењето на пожарот е интервенирано со четири поражникарски екипи.

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе