Пожар во пилана во прилепско Житоше

Ноќеска околу 1 часот после полноќ во Полициската станица Прилеп било пријавено дека во с.Житоше, прилепско, настанал пожар во пилана, сопственост на Б.Ш., во кој биле опожарени градежен материјал и огревни дрва. 

Пожарот бил изгаснат околу 03.00 часот од екипа на Територијалната противпожарна единица Прилеп.

Македонија од своето осамостојување постојано е на листата држави за чии граѓани е потребно да имаат британски визи доколку сакаат да патуваат во Обединетото кралство. 

повеќе

Една од особеностите на словенската јазична група е дека нема случај два народи да зборуваат еден ист јазик или барем тоа да е официјално признаено.

повеќе