Густ чад и пламен над Скопје

Пожар во населба Бутел, горат гуми во близина на гробиштата

Пожар попладнево избувна во Скопје. Густиот чад и пламен кој се издигаше над главниот град ги вознемири граѓаните. Од Противпожарната единица потврдуваат дека се гасне пожар кој избувнал во близина на гробиштата во населба Бутел и дека се работи за запалени гуми. 

Од таму велат дека пожарникарите се на терен и се интервенира за да се изгасне огнот. 

Објавено

Сабота, Јуни 1, 2019 - 19:22

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе