Пожар на Качанички пат

Во асфалтна база на „Гранит" на Качанички пат денеска избувна пожар што зафати  површина од 30.000 метри квадратни. Пожарот е изгаснат.

Како што информираа за МИА од Противпожарната служба на терен биле испратени седум возила и 17 пожарникари.

„Пожарот зафати површина од 30.000 метри квадратни. Гореше сува трева, гуми и резервар со нафта“, посочија од Службата.

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе