Пожар на Качанички пат

Во асфалтна база на „Гранит" на Качанички пат денеска избувна пожар што зафати  површина од 30.000 метри квадратни. Пожарот е изгаснат.

Како што информираа за МИА од Противпожарната служба на терен биле испратени седум возила и 17 пожарникари.

„Пожарот зафати површина од 30.000 метри квадратни. Гореше сува трева, гуми и резервар со нафта“, посочија од Службата.

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе