Пожар кај железничката станица во Куманово (ФОТО)

Горат стари прагови кај железничката станица во Куманово. Пожарот избувна околу 17 часот, а во тек е интервенцијата на пожарникарите.

Запалени се стари прагови извадени при реконструкцијата на железничката пруга, оставени во близина на железничката станица.

На терен се три цистерни со 9 пожарникари, кои го гаснат огнот. Пожарот е веќе локализиран.

Од СВР Куманово информираат дека железничкиот сообраќај на пругата Куманово-Табановце е во прекин, jaви Кумановоњуз.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе