Повреден полицаец во Прилеп

На улицата „Браќа Ламескимај" во Прилеп, при обид на полицајци да легитимираат едно лице кое било во патничко возило „Југо", еден полицаец беше повреден.

Возачот го стартувало возилото и со отворената врата удрил еден полицаец и му нанел повреда на десната рака.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Сега, кога нашата држава ја предводат анационални лидери, кога супериорната бугарска власт смрди од агресивен национализам, ќе биде тешко да се изгради цврсто пријателство.

повеќе

Иако Буџетот 2020 е популистички, сепак со цврстите ставови за отфрлање на субвенциите за возила и за промена на даночната политика на СДСМ, како и во идејата за понатамошно отворање на Министерството за финансии се наѕира дека Ангеловска знае што прави.

повеќе

Да се стави точка на великобугарскиот шовинизам е насловот позајмен од едно писмо напишано во јули 1946 година од Илинденската организација до Владата на слободна Македонија.

повеќе