Сообраќајна контрола во Скопје

Повеќе од 50 возачи управувале автомобили со брзина над дозволената

Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи Скопје на 16 март, 2019 година во периодот од 06.00 до 22.00 часот спроведе акциска контрола за откривање возачи кои ја пречекориле брзината на движење со моторно возило на подрачјето на Скопје. 

Притоа, констатирано е дека 56 возачи ја пречекориле брзината на движење со моторно возило. Откриени се и 51 останати прекршоци. Издадени се вкупно 75 мандатни платни налози и 20 прекршочни платни налози, а 12 возачи се писмено опоменати.

Со специјално возило „пајак" се подигнати 58 возила кои биле непрописно паркирани во централното градско подрачје.

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе