Сообраќајна контрола во Скопје

Повеќе од 50 возачи управувале автомобили со брзина над дозволената

Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи Скопје на 16 март, 2019 година во периодот од 06.00 до 22.00 часот спроведе акциска контрола за откривање возачи кои ја пречекориле брзината на движење со моторно возило на подрачјето на Скопје. 

Притоа, констатирано е дека 56 возачи ја пречекориле брзината на движење со моторно возило. Откриени се и 51 останати прекршоци. Издадени се вкупно 75 мандатни платни налози и 20 прекршочни платни налози, а 12 возачи се писмено опоменати.

Со специјално возило „пајак" се подигнати 58 возила кои биле непрописно паркирани во централното градско подрачје.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе