Повеќе од 20 часа трае потрагата по момчето кое исчезна во Преспанско Езеро

Повеќе од 20 часа трае потрагата по 16-годишното момче од Ресен кое исчезна во водите на Преспанското Езеро. Момчето заедно со двајца другари се возело на педалинка, по што му се губи трагата.

Според првичните изјави трите момчиња биле непливачи, како и дека ниту едно од нив не носело елек за спасување.

Засега е непознато дали 16-годишникот скокнал или се лизнал од педалниката. 

Несреќата се случила вчера околу 18 часот. Полицијата сè уште трага по исчезнатато момче од Ресен кое е на шеснаесетгодишна возраст. Водители ги пребаруваат нуркачи, но засега без успех. Во попладневните часови се очекува во потрагата да се приклучи и специјална единица од МВР.

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да ги покаже демократските капацитети и зрелоста очекувани од граѓаните.

повеќе

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе