Поранешен управител на фирма во стечај го присвоил службениот автомобил

Битолската полиција поднесе кривична пријава против Љ.Ѓ. (55) од Битола, поранешен управител на „Бали Трејд" ДООЕЛ Битола, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело затајување.

Според полицијата во периодот од 25 април 2016 година до април 2017 година, пријавениот противправно присвоил автомобил фолксфаген пасат 2.0 ТДИ“, сопственост на фирмата, односно истиот не го ставил на располагање во стечајната маса во стечаен предмет што се води во Основниот Суд Битола и не го предал на стечајниот управник.

Сведоци сме на уште едeн во типично балкански стил политички „реалити шоу“ со повлекувањето на целокупниот персонал (!) на амбасадата на Србија во Скопје, вклучувајки ја и нејзината екселенција амбасадор!?

повеќе

Собранието треба да се врати во претходната состојба.

повеќе

Нашата страна или многу наивно играла според некои свои знаења и без правила и принципи или ја свиткала кичмата.

повеќе