Кај Велес

Полициско возило излета од патот (ФОТО)

Пред околу половина час, полициско возило излетало од патот и се превртело во близина на Велес. 

Местото на несреќата е обезбедено од полицијата, а сообраќајот се одвива по една лента.

Фото: Социјални мрежи 

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе

Придобивките од дрвјата за урбаниот екосистем и квалитет на воздухот можат да се зголемат со систематско планирање на зелениот простор. Дизајнирањето на зелените простори во градовите треба да ја опфати и функцијата за чистење на воздухот.

повеќе