Поради непочитување на здравствените мерки

Полицискиот час го прекршиле 53 лица

Полицијата затекнала надвор 53 лица во временскиот период од 21 часот синоќа до 5 часот утрово, кои го прекршиле полицискиот час, поради што ќе добијат пријави до обвинитеслтвото. 

Воедно, во текот на последното деноноќие парични казни им се напишани на 384 лица кои немале маска на лицето.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата за спречување на ширењето на ковид-19.

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе