Полицискиот час го прекршиле 46 лица, маска не носеле 611

Во периодот од 20 часот синоќа до утрово во 5 часот забраната за движење ја прекршиле 46 лица, а полицијата регистрирала и 611 прекршувања на мерката за носење лична заштита на лице на територијата на целата држава.

Министерството за внатрешни работи повторно апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата за спречување на ширењето на ковид-19. 

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе