Непочитување на здравствените мерки

Полицискиот час го прекршиле 24 лица

Полицијата затекна 24 лица надвор за време на полицискиот час од синоќа во 20 часот до утрово во 5 часот. Против нив се поднесени соодветни пријави. Во последното деноноќие парични казни им се изречени на 470 лица кои немале маска на лицето.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат здравствените мерки и да придонесат во намалување на ширењето на коронавирусот.

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе