Полицискиот час го прекршиле 15 лица, 393 не носеле маски

Ноќеска полицискиот час го прекршиле 15 лица, а во текот на изминатото на територијата на целата држава регистрирани се 393 прекршувања на мерката за носење лична заштита на лице, информира МВР.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата за да се придонесе за спречување на ширењето на ковид-19.

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе