Полицијата затекна 22 лица за време на полицискиот час

За време на полицискиот час од синоќа во 20 часот до утрово во 5 часот полицијата затекнала надвор 22 лица кои не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие, пак, на територијата на земјатана 393 лица им е изречена прекршпочна парична казна за неоносење на маска на лицето.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата за спречување на ширењето на ковид-19.

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе