Сообраќајна контрола во Скопје

Полицијата запре 17 возачи кои немаа возачка дозвола

МВР информира дека за време на вчерашните сообраќајни контроли во Скопје казнети се 134 возачи, од кои 17 немале возачка дозвола. 

„За возење повеќе од дозволената брзина изречени се 11 санкции, една мерка за возење под дејство на алкохол, шест мерки за нерегистрирани возила, три санкции за возач почетник, осум санкции за користење мобилен телефон, три мерки за минување на затворен сигнал (црвено светло)„ информира МВР и предупредува дека продолжуваат со зсилените акциски контроли.

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе