СВР Скопје

Полицијата вчера издала 55 казни за непрописно паркирање

На подрачјето на Секторот за внатрешни работи Скопје вчера се издадени 55 мандатни платни налози за непрописно паркирање.

Во рамки на превземените мерки и активности констатирано е дека 47 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената. Од сообраќај се исклучени 12 возачи од кои: тројца возачи затоа што управувале возила под дејство на алкохол и девет возачи затоа што управувале возила без да се стекнат со право за управување на моторно возило.

Од СВР Скопје соопштија дека исклучени од сообраќај се и 10 возила, од кои едно возило бидејќи било технички неисправно и девет возила бидејќи биле нерегистрирани.

Санкционирани се двајца возачи поради неправилно престројување, тројца возачи поради неносење сигурносен појас за време на управување на моторно возило и седум возачи поради користење на мобилен телефон при управување на возило.

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе

Наместо ефтини штосови на прес конференциите на СДСМ, ВМРО и ДУИ, на кои во несвест паѓаат само  партиските послушници, нивните лидери треба да одговорат на конкретни прашања.

повеќе