Во текот на минатата недела

Полицијата одзеде 5 мотоцикли, 57 мотоциклисти немале возачка дозвола

Во текот на минатата недела сообраќајната полиција напиша 281 казна за возачи на мотоцикли, а поради голема бучава одземени се 5 мотоцикли.

Од вкупно казнети 281 мотоциклисти, 185 возачи не користеле заштитна кацига за време на возење, 57 возеле без возачка дозвола, пет мотоцикли се одземени поради истечена сообраќајна дозвола и предизвикување голема бучава, а санкционирани се и други прекршоци, велат од МВР и предупредуваат да се почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе