Полицијата одзеде 11 бучни и нерегистрирани мотоцикли

Во текот на минатата недела сообраќајната полиција одзеде 11 мотоцикли кои произведувале голема бучава или биле нерегистрирани.

„Во периодот од 8 до 14 август санкционирани се 332 возачи на мотоцикли. Од нив, 224 возачи не користеле заштитна кацига за време на возење, 51 возеле без возачка дозвола, 11 мотоцикли се одземени поради истечена сообраќајна дозвола и предизвикување голема бучава, а санкционирани се и други прекршоци“, соопшти МВР.

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе