Полицијата казни превозници, возеле во странство без лиценца

Полицијата од Граничниот премин Табановце за два дена пронашла и казнила пет патнички возила-комби кои вршеле меѓународен превоз на патници кои не ги почитувале соодветните закони, информираа од Министерството за внатрешни работи (МВР).

 

 

„При контрола на петте возила, сите со струмички регистарски ознаки, управувани од петмина струмичани било констатирано дека вршеле меѓународен превоз на патници без поседување на соодветна документација – дозвола за меѓународен линиски превоз. По целосно документирање на случаите, Одделението за прекуграничен криминал, миграции, странци и реадмисија Куманово ќе поднесе пријава за кривичното дело „вршење на јавен превоз без поседување на лиценца", информираа од МВР.

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе

Провокација е именувањето на бугарските клубови „Борис III“ и „Ванчо Михајлов“. Не можеа ли да бидат со имињата Елин Пелин, Димчо Дебељанов, Черноризец Храбар или Иван Вазов?

повеќе

Слоганот на македонското претседателство со ОБСЕ е “It’s About People” и затоа ќе е доблесно МНР да побара помош и поддршка за да си ги заштити националните интереси, интегритетот, суверенитетот, јазикот и идентитетот.

повеќе