Полицијата кај Пољак нашла фотографии од воен објект кај Криволак

На излезот од капијата на армискиот полигон „Криволак" - Неготино, вчера сопрен бил полски државјанин Х.Л.Р. (54) кај кого биле пронајдени фотографии од воениот објект.

По наредба на јавен обвинителлицето било приведено и задржано за понатамошна постапка. 

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе