Сообраќајна контрола во Скопје

Полицијата откри 21 возач без возачка дозвола

Министерството за внатрешни работи соопшти дека за време на вчерашните сообраќајни контроли на територијата на Скопје напишани им се казни на 21 лице кои управувале моторно возило без возачка дозвола. За брзо возење казнети се 24 возачи.

Полицијата изрекла вкупно 143 санкции, меѓу кои седум за користење мобилен телефон, три санкции за минување на затворен сигнал (црвено светло), седум мерки за непрописно престигнување и обиколување, четири за возење на технички неисправни и нерегистрирани возила..

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, велат од МВР и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе